3-7 éveseknek társas

Published on február 24th, 2014 | by Horváth Hajnalka

0

Dobókockás játék 6 szóval, bármilyen témában

Ez a játék remek már tanult szavak átismétléséhez, de egyben kreatív tevékenység is. 2 fővel is játszható, de akár 12-vel is működik. Az utóbbi esetben praktikus, ha több dobókockát vetünk be, hogy ne kelljen az elgurult példányt kergetni és kevesebb legyen a várakozási idő, amíg újra sorra kerül egy gyerek. Kisebb gyerekeknek előre kivághatjuk a képeket, a nagyobbak akár maguk is megrajzolhatják őket.

Korcsoport: 3-10 év
Készségek: hallás, beszéd, számolás, együttműködés, finommotoros készségek
Alapterület: matematikai és logikai nevelés, szókincsfejlesztés
Nyelvezet: It’s your/my turn. Roll the dice. It’s 1-2-3-4-5-6. Count the dots! Where is the picture with X no. of dots? What is in that picture? How many dots can you see in that picture? Stick it there!

Dobókockás játékAnyagszükséglet:
– olló és ragasztó minden gyereknek
– 1-2 dobókocka
– gyerekenként 1 (A/5) lap, 6 egyenlő, négyzet alakú részre osztva. A négzetekben pöttyök 1-től 6-ig.
– gyerekenként 1 (A/5) lap, 6 négyzet alakú részre osztva. A négyzetekben egy-egy kép és pöttyök 1-től 6-ig.

A játék menete:
Ismétlésként átvesszük a játékban szereplő 6 szót, a gyerekek esetleg kiszínezik a képeket.
A gyerekek kivágják a képeket.
Sorban dobnak a dobókockával és felragasztják a pöttyözött lapra a dobásnak megfelelő számú pöttyel ellátott képet.
Az nyer, akinek először sikerül minden képet a megfelelő számú pöttyel ellátott négyzetre ragasztania. És persze mindenki más is, mert remekül szórakozunk .

társas

Tags: , , , , , , ,


About the Author

Nagyon szerencsésnek érzem magam, mert az lehetek, ami mindig is szerettem volna: tanár, anya és feleség. 17 évesen már egy kis általános iskolás gyerekekből álló csoportom volt egy művelődési házban. Érettségi után pár évet az Egyesült Államokban töltöttem, majd tanári diplomám megszerzése után évekig felnőtteknek tartottam üzleti angol nyelvórákat. Hanga lányom születése (2005) óta szívügyemmé vált a kisgyermekkori nyelvi nevelés. Saját gyermekeim otthon, észrevétlenül szívják magukba az angol nyelvet. Nyitottságukat, könnyed és gátlásoktól mentes nyelvhasználatukat látva ébredtem rá a korai nyelvi nevelés előnyeire, mely óriási lelkesedéssel töltött fel. Tapasztalatomat és elkötelezettségemet óvodás csoportoknak tartott angol foglalkozásokon kamatoztatom Budapesten. Mindegyik korosztályt csodálatos dolog tudáshoz segíteni, de a kicsik szeretete és nyitottsága sokszorosan téríti meg a tanár által befektetett energiát. Megtaláltam a leginkább nekem való korosztályt, hiszen az ovis angol foglalkozásokon egyszerre lehetek tanár, anya, és egy kicsit kisgyermek is. Elérhetőségem: hajnalka.horvath@gmail.comMinden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to Top ↑