Hírek Kigyermekkori nyelvi fejlesztés - anyanyelven és idegen nyelveken

Published on október 2nd, 2013 | by Bán Annamari

0

Küldj te is egy ötletet!

Kigyermekkori nyelvi fejlesztés - anyanyelven és idegen nyelvekenMi, a Nyelvpalánta alapítói örömmel látjuk, hogy a pici magocska valóban kezd fejlődésnek indulni, és kezdenek gyűlni az ötletek itt a honlapon, egyelőre egyetlen nyelvhez, az angolhoz kapcsolódóan, mivel ez az a nyelv, amelynek fejlesztésével mi magunk is foglalkozunk. Szeretnénk azonban, ha palántácskánknak nem csak angol levelei lennének, hanem más nyelvek is megjelennének rajta, hiszen ezek ugyanolyan fontosak. Így szeretettel várunk köreinkbe mindenkit, aki akár magyarul (az anyanyelvükön), akár németül, franciául vagy épp kínaiul foglalkozik kisgyerekekkel és az ő nyelvi fejlesztésükkel. Szeretnénk olyan ötleteket gyűjteni, amelyek – bár lehet, hogy adott nyelvhez kapcsolódnak megszületésükkor -, bármelyik nyelven használhatóak.

Küldj te is egy ötletet a játékok közé (ha valamelyik idegen nyelvhez kapcsolódik, akkor kérjük, fordítsd le magyarra a nyelvspecifikus szöveget), vagy írd meg a történeted! A szerkesztőséggel itt tudod felvenni a kapcsolatot (klikk).

(Fotó: Gwenaël Piaser)


About the Author

Angol nyelvtanár, a ketnyelvugyerek.hu alapítója, 8 éve neveli gyermekeit két nyelven, angolul és magyarul. Blogja az első olyan magyar nyelvű weboldal, amely korai nyelvtanulással, játékos otthoni nyelvátadással és kétnyelvűséggel foglalkozik. Pályáját gimnáziumi nyelvtanárként kezdte, majd gyermekei születése után váltott korosztályt, és azóta is kisgyerekekkel foglalkozik. Jelenleg egy családi napköziben dolgozik angol nyelvű nevelőként, és ovisoknak is tart foglalkozásokat. Gyermekei jól beszélnek angolul, amelyet édesanyjuk segítségével sajátítottak el. Blogján sok-sok ötletet oszt meg arról, hogyan támogathatják a szülők gyermeküket a játékos nyelvelsajátításban mesékkel, dalokkal, játékokkal. Ötleteiből kisgyerekekkel foglalkozó pedagógusok is csemegéznek.Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to Top ↑