Hírek 10314593_10203027420079531_4144797235583284685_n

Published on május 29th, 2014 | by Horváth Hajnalka

1

Levél Hajnitól

Sziasztok!

Egész úton hazafelé azon gondolkodám…- Mármint a Tempustól hazafelé a képzés után…-, hogy megírom Nektek, milyen fantasztikus élményekkel gazdagodtunk. Próbáltam magamnak ígérni mindenféle jutit, ha tényleg képes vagyok eljutni addig, hogy le is írjam a fejemben született gondolatokat, de úgy látszik, nálam tényleg nem működik ez az önjutalmazás. Most viszont… most vagy soha van :).

Erősen gondolkodtam, hogy érdemes-e vajon ennyi pénzt kifizetni 1,5 napért, mit tud adni egy ilyen rövid kurzus. Aztán meggyőztem magam, hogy Erika garancia a minőségre, meg egyébként is, mindenből lehet tanulni – ahogy ezt Dettivel meg is beszéltük. És tényleg. Többször volt, hogy tátott szájjal hallgattam Erikát, aztán otthon még éjszaka az ágyban fekve is azt ecseteltem a férjemnek, hogy micsoda döbbenetes dolgokról hallottam aznap. Azóta is villogok frissen szerzett tudásommal a panaszkodó, iskolás gyerekes szülőknek. Az értékelési módszerek és azok hiányosságai, a motivációra való hatásuk mindig is érdekelt, de nem gondoltam bele, hogy mennyire látszólagos az objektivitásuk, hiszem csak a saját szemszögemből néztem őket.

A storytelling pedig – Erikán átszűrve – hihetetlenül egyszerű és természetes módszer. Ötletek ezrei özönlöttek az agyamba, most próbálom őket rendszerbe szedegetni. Olyan folyamatokat tudok most már végiggondolni, amik eddig, különféle kifogások miatt elakadtak a fejemben.

Nagyon örülök, hogy ott lehettem újra. A hangulat családias, tökéletesen stresszmentes volt, ahogy megszoktuk. Rövid képzés, de rengeteg info, ami olyan hosszútávú folyamatokat indít el, amik eddig maguktól hamvaikba haltak.

Szombaton délután, a képzés végén, amikor haza kellett menni, mindenki csak téblábolt. Értelmezhetetlen volt, hogy tényleg vége, hogy nem jövünk a jövő héten. De a többieket elnézve egyértelmű volt: találkozunk még :).

Millió puszi

Hajni

Tags: ,


About the Author

Nagyon szerencsésnek érzem magam, mert az lehetek, ami mindig is szerettem volna: tanár, anya és feleség. 17 évesen már egy kis általános iskolás gyerekekből álló csoportom volt egy művelődési házban. Érettségi után pár évet az Egyesült Államokban töltöttem, majd tanári diplomám megszerzése után évekig felnőtteknek tartottam üzleti angol nyelvórákat. Hanga lányom születése (2005) óta szívügyemmé vált a kisgyermekkori nyelvi nevelés. Saját gyermekeim otthon, észrevétlenül szívják magukba az angol nyelvet. Nyitottságukat, könnyed és gátlásoktól mentes nyelvhasználatukat látva ébredtem rá a korai nyelvi nevelés előnyeire, mely óriási lelkesedéssel töltött fel. Tapasztalatomat és elkötelezettségemet óvodás csoportoknak tartott angol foglalkozásokon kamatoztatom Budapesten. Mindegyik korosztályt csodálatos dolog tudáshoz segíteni, de a kicsik szeretete és nyitottsága sokszorosan téríti meg a tanár által befektetett energiát. Megtaláltam a leginkább nekem való korosztályt, hiszen az ovis angol foglalkozásokon egyszerre lehetek tanár, anya, és egy kicsit kisgyermek is. Elérhetőségem: hajnalka.horvath@gmail.comOne Response to Levél Hajnitól

  1. Fórikáné Csáki Orsolya says:

    Szia Hajni! Most olvastam a Tempus hírlevelében a rólad szóló interjút. Nagyon klassz, hogy ilyen őszintén osztod meg a tapasztalataidat arról, hogy mennyire jól járható út lehet, amikor az ovi nyelvhez és gyerekhez egyaránt értő, kommunikálni tudó “külsős” szakembert is beenged.
    Nagyon hasznos lenne, ha ez az írás itt a Nyelvpalántán is megjelenhetne, vagy legalább az elérhetőségét közzé tennéd. További sikereket kívánok: Fórikáné Csáki Orsolya

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to Top ↑