3-7 éveseknek Hajni gyerekekkel (2)

Published on szeptember 19th, 2013 | by Horváth Hajnalka

0

Társasjáték számokkal

Ennél egyszerűbb már nem is lehetne. A gyermekek is élvezik elkészíteni a hozzávalókat, csak a kisebbeknek kell segítség lyukat fúrni a dobozba. A többi kelléket ők is boldogan elkészítik, így büszke tulajdonosaivá válnak az általuk készített játéknak. A további előnye ennek a játéknak, hogy szülőkkel is lehet otthon játszani.

(Köszönjük szépen a képen látható Horváth Hajnalkának és a gyermekeinek ezt a jó kis játékot. Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek van legalább egy kedvenc játéka, amit vagy a tanteremben, óvodában vagy otthon szívesen elkészítenek és játszanak a gyermekek. Küldd be te is, ha szeretnéd fényképpel együtt, és közzétesszük. Így mindenkit gazdagabbá tehetsz! Ötletedet ide klikkelve azonnal beküldheted.)

Íme a leírása:
Téma: számok
Készségek: hallás, beszéd, számolás
Alapterület: matematikai és logikai nevelés
Nyelvezet: Numbers; “It’s your turn. It’s my turn. Roll the dice. It’s one/two/three/four/five/six. It goes to the bank. Take this back.

Időtartam: 5 – 20 perc
Hozzávalók: 1db desszertes doboz; 1 vagy 2 dobókocka, fejenként 5-5 db korong, kavics, gomb, papírgombóc.

Előkészület: A doboz tetejét 5 részre osztjuk, 1-től 5-ig pöttyökkel jelöljük a részeket, középre egy lyukat vágunk.

A játék menete:
1. Minden játékos 5 korongot vesz magához.

2. Sorban dobunk a dobókockával. Amennyit dobunk, az annak megfelelő mezőre rárakunk egy korongot.

3. Ha az a mező foglalt, akkor arra nem tehetünk, hanem a rajta lévőt magunkhoz kell vennünk. Amennyiben 6-ost dobunk, a középső lyukba, azaz a BANK-ba dobhatjuk korongunkat. Az a nyertes, akinek először fogy el az összes korongja.

Variáció: Nagyobb gyerekekkel ugyanezt a játékot két dobókockával is játszhatjuk. Ebben az esetben a kockákon lévő mennyiségeket össze kell adni, 6 és 12 esetében dobjuk a korongot a BANK-ba. A többi, hatnál nagyobb számnál pedig kivonjuk belőle a 6-ot, és arra a mezőre kell tenni a korongot. Például: dobunk 2 és 5, ez összeadva 7, majd kivonjuk belőle a 6-ot. Így az 1 mezőre kell a korongot tenni. Itt is hangosan kell fejben számoljanak angolul a gyermekek: “Two plus five makes seven. Seven minus six makes one.”

 

Tags: , , , , ,


About the Author

Nagyon szerencsésnek érzem magam, mert az lehetek, ami mindig is szerettem volna: tanár, anya és feleség. 17 évesen már egy kis általános iskolás gyerekekből álló csoportom volt egy művelődési házban. Érettségi után pár évet az Egyesült Államokban töltöttem, majd tanári diplomám megszerzése után évekig felnőtteknek tartottam üzleti angol nyelvórákat. Hanga lányom születése (2005) óta szívügyemmé vált a kisgyermekkori nyelvi nevelés. Saját gyermekeim otthon, észrevétlenül szívják magukba az angol nyelvet. Nyitottságukat, könnyed és gátlásoktól mentes nyelvhasználatukat látva ébredtem rá a korai nyelvi nevelés előnyeire, mely óriási lelkesedéssel töltött fel. Tapasztalatomat és elkötelezettségemet óvodás csoportoknak tartott angol foglalkozásokon kamatoztatom Budapesten. Mindegyik korosztályt csodálatos dolog tudáshoz segíteni, de a kicsik szeretete és nyitottsága sokszorosan téríti meg a tanár által befektetett energiát. Megtaláltam a leginkább nekem való korosztályt, hiszen az ovis angol foglalkozásokon egyszerre lehetek tanár, anya, és egy kicsit kisgyermek is. Elérhetőségem: hajnalka.horvath@gmail.comMinden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to Top ↑