3-7 éveseknek Detti memóriajátéka - front-back

Published on február 20th, 2014 | by Varga Balázsné Detti

0

Memóriajáték ellentétpárokkal

Ez a memóriajáték egy “egyszerű, de nagyszerű” módja a játékos nyelvtanulásnak. Az örömteli nyelvtanulás mellett az a cél, hogy a gyerekek megtalálják az összeillő képeket. Mivel, minden párnak más színű a háttere, a kisebb korosztály számára sem nehéz kilogikázni a párkeresést. Garantált a siker és a jókedv minden korosztályban.

Életkor: 3-7 ill. 7-10 éveseknek
Téma: különbségek
Készségek: beszéd
Alapterület: logikai nevelés, összehasonlítás
Nyelvezet: It’s your turn. It’s one half of the chick. This is the other half of the chick. Where is the other half? This is the back/front. This is small/big. Where is the back of the hand? Where is the front of the hand?
Időtartam: 5-20 perc

Játék leírása:

Hozzávalók: Itt találod a játékhoz való kártyákat. 3 féle kártyatípust tudsz letölteni. Az egyikkel megtanulhatjátok az eleje-hátulja kifejezéseket, a másikkal a nagy-kicsi, a harmadikkal pedig az alja-teteje ellentétpárokat. Nyomtasd ki és a hosszú távú használhatóság érdekében lamináld le őket. Aztán vágd ki a kis négyzeteket és indulhat a játék.

A játék menete

1. Az első játékos felfordít két kis kártyát és megnevezi, hogy mit lát rajta.
2. Ha a játékos nem összetartozó kártyát fordított fel, akkor fordítsa vissza őket és adja át a húzás lehetőségét a következő játékosnak.
3. Ha a játékos megtalálta az ellentétpárokat, akkor húzhat még egyszer.
4. Az nyer, akinek a legtöbb kártyája van.

Tags: , , , , , ,


About the Author

Varga Balázsné Gyulai Detty vagyok. Legfőbb prioritásaim közé tartozik a hit, a család, és tanári hivatásom. A külföldi barátainkkal való örömteli találkozások kisgyerekkorom óta meghatározták a nyelvhez való vonzódásomat. Iskolai keretek között kisebb, magán úton viszont annál nagyobb sikereket értem el a nyelvelsajátításban. Inkább akaraterőm, lelkesedésem és kíváncsiságom - mintsem tanáraim ösztönzése - vezetett el nyelvtanári pályára. Be akartam bizonyítani, hogy MÁSKÉPP is lehet nyelvet elsajátítani. Lehet játszva, örömmel és lelkesen fejlődni. Családunk mindennapjait átszövik a nyelvek. Nemcsak magyarul, hanem más nyelveken is társalgunk itthon. A játékos angolozásba örömmel fogadtunk be más – a gyerekeimmel egykorú – kicsiket is, mert meggyőződésem, hogy akkor gazdagodunk, ha megosztjuk, amink van. Örömmel adom át az angoltudást, az ezzel párosuló lelkesedést és várom, hogy egyszer szárba szökken az a mag, amit elvetettem.Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Back to Top ↑